Grupp: Huvudforum

Mergerize - crowdsourcing inom M&A

0
Ogilla!
12
Gilla!
2014-03-28 12:28:03

Det här tycker jag är riktigt coolt:

FinWire: Estimize lanserar crowdsourcing-tjänst som ska förutse uppköpsaffärer

Skickad: 2014-03-28 11:30:58

New York-baserade Estimize lanserar nu en ny tjänst som genom crowdsourcing ska presentera marknadens förväntningar på kommande fusioner och förvärv (M&A). Den nya tjänsten Mergerize innebär att en stor mängd användare kan bidra med sina gissningar och prognoser kring uppköp och sammanslagningar av företag.

Enligt bolaget är detta ett första intåg inom corporate actions och att de med befintlig plattform har möjlighet att utöka med förväntningar kring börsnoteringar, avknoppningar, FDA-godkännande och i stort sett allt inom företagshändelser.

Idén bakom Estimize's tjänster bygger på 'wisdom of crowds' som innebär att data från ett stort antal människor sammanställs och plattformen konkurrerar idag med mer traditionella kanaler som sammanställer analytikernas vinstprognoser för börsbolag.

Bolaget grundades juni 2011 och har på kort tid byggt upp en plattform med mer än 4.000 bidragande analytiker och 25.000 registrerade användare. Under det senaste kvartalet hade plattformen prognoser för över 1.000 bolag baserat på mer än 17.000 estimat. Enligt Estimize är deras prognoser mer mer träffsäkra än analytikernas estimat i 65 procent av fallen, något som nyligen även bekräftades av en studie utförd av Deutsche Banks research-team.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.